Varberg

Varberg ligger vid kusten i norra Halland och ganska precis mittemellan Göteborg och Halmstad. Varberg är en gammal kurort och har än idag kurbad, kallbadhus och flera spa som lockar många besökare. Varberg kallas ibland för skostaden pga dess många skoföretag, där Nilson group och Vagabond är två av dem. Varberg har ett rikt näringsliv och en levande stadskärna med många mindre butiker och torghandel två gånger i veckan. Varberg stoltserar också med en spännande historia och varbergs fästning hör till en av stadens populära utflyktsmål. Ett annat mycket välbesökt sådant är Apelviken som är ett mekka för Vindsurfare. Sandstränderna är långa och fina och sommartid är Varberg en välbesökt badort.

Till Halmstad respektive Göteborg är det ca 8 mil och kommunikationerna är mycket bra. Det går flera tågavgångar med Öresundstågen i vardera riktning varje dag. Dessutom har varberg ett nära läge till E6. Att köra till Halmstad eller Göteborg tar ca 45 min. På ännu närmare avstånd finns även Falkenberg i söder och Kungsbacka i norr.

Varberg har en väl utbyggd service i form av grundskolor, barnomsorg och äldreomsorg. Det finns ett stort sjukhus och många vårdcentraler. Det finns flera stora idrottsanläggningar, bl a en utomhus simstadion med flera bassänger och hopptorn precis i anslutning till Varbergs Fästning. Utelivet präglas av restauranger och cafeer.

Tidigare hade Monark sitt huvudkontor och cykeltillverkning i Varberg. Traditionen lever kvar till viss del då Varbergarna gärna tar cykeln dit de ska. Längs med Kattegatt kusten finns en mycket fin cykelbana som används flitigt av stadens invånare för rekreation och cykelturer.

Nyproduktionen i Varberg spås öka kraftigt framöver då Varbergs hamnområde ska bebyggas och göras om till bostadsområde. Närheten till stadskärnan, hamnen och havet skapar fantastiska förutsättningar för attraktiva lägen.

Mest populära städerna