Skanska

Skanskas kärnverksamhet i Sverige är uppdelad i fyra delar; Bygg- och anläggning, Bostadsutveckling, Kommersiell fastighetsutveckling samt Infrastruktur. Bostadsutveckling fokuserar främst på projekt i Sveriges tre storstadsregioner, Stockholm, Göteborg och Malmö. Skanska satsar på en nära relation till dig som slutkonsument som ska köpa bostad. Från det att du skickar in intresseanmälan till kontraktsskrivning och genom processen för de val som du behöver göra och sedan tills dess att du bott i bostaden i några år.

Värt att veta Skanska

Skanska har tillsammans med IKEA tagit fram ett boendekoncept som kallas BoKlok. Iden med BoKlok är att skapa hållbara bostäder med god design och funktionalitet men till lägre priser.

Intresseanmälan

Vad innebär egentligen det att lämna intresseanmälan? Genom att lämna intresseanmälan till Skanska får du löpande information om projektet och inbjudan till säljstart. I Skanska fungerar det så att intresseanmälningarna registreras i turordning vilket innebär först till kvarn vid säljstart.

Trygghetskoncept

Skanskas trygghetskoncept går under benämningen GodAffär. Utan extra kostnad ingår skyddet som består av ett försäkringspaket med följande huvuddelar som vi beskriver kortfattat nedan.

– Skydd mot dubbla boendekostnader under maximalt 12 månader och med maximalt 10 000 kr per månad

– Extra skydd om du på grund av arbetslöshet eller sjukdom inte kan tillträda ditt nya boende.

– Tillträdesskydd som innebär att du kan skjuta upp ditt tillträde med tre månader om du inte lyckas få sålt din befintliga bostad.

Skanska har tillsammans med IKEA tagit fram ett boendekoncept som kallas BoKlok. Iden med BoKlok är att skapa hållbara bostäder med god design och funktionalitet men till lägre priser. Där finns också ett lite annorlunda trygghetskoncept, som kortfattat består av dessa delar.

– Byggfelsförsäkring

– 7-årig bostadsrättsgaranti

– Tillträdesuppskov i tre månader

– Begränsning av kostnad vid avhopp från affären

Hållbarhet

Skanska blir rankade på första plats när beslutsfattare får rösta på det mest hållbara företaget 2017 enligt Sustainable Brand Index. Skanska driver arbetet med grönt byggande, klimatarbete, social hållbarhet samt mångfald och erbjuder idag exempelvis sk Svanenmärkta bostäder.  Skanska är noga med att ta sitt ansvar när det kommer till hållbarhetsfrågor och ställer också höga krav på sina leverantörer och underentreprenörer i dessa frågor.