Vänersborg

Vänersborg är residensstad i Västra Götaland, och ligger vackert beläget vid Vänern där Göta Älv binder samman Sveriges största insjö med Göteborg och den svenska västkusten. Kommunen har 39 000 invånare och det är många som pendlar till bland annat grannstaden Trollhättan som bara ligger 15 minuter bort. Tillsammans med Uddevalla utgör de tre kommunerna vad som brukar kallas för Trestad. Regionen är under stark utveckling och delar av förklaring hör till de goda transportmöjligheterna till den närmsta storstadsregionen Göteborg, men också till Stockholm vi den lokala flygplatsen Malöga som erbjuder två dagliga turer till huvudstaden, resan tar ca en timme till Bromma. Göteborg når du på under en timme på den tvåspåriga järnvägen som stod klar 2013 eller via nybyggda riksväg 45 som stod klar samma år.

Vänern erbjuder naturligtvis stora möjligheter till friluftsliv, och nyinflyttade uppskattar förutom Vänern närheten till västkusten. Vänerns stränder runt Vänersborg är sandstränder och dessutom långgrunda och familjevänliga. De båda platåbergen Halle- och Hunneberg har fina miljöer med bland annat fiske, längdskidor och älgsafari.

Det enskilt största byggprojektet i kommunen gällande bostäder är Holmängs Hage. Det blir en helt ny stadsdel. Här skall uppföras ca 700 bostäder. Det är flera olika byggbolag involverade, de första började produktionen redan 2016. Det kommer finnas radhus, seniorboenden, hyresrätter och bostadsrätter på området, för att blanda upplåtelseformer och erbjuda många alternativ. Området ligger nära centrum men ändå på kanten till naturområden. Byggare är bland annat BoKlok, Hsb, Götenehus och PEAB.

Vänersborg har också ett större planerat projekt om en ny stadsdel motsvarande 400-700 nyproduktioner vid Öxnered/Skaven. Visserligen under en lång tid, 30 år. Även här ligger fokus på blandade upplåtelseformer, från villor till nybyggda hyresrätter och bostadsrätter.

Beaktat strandskyddet kommer området ligga 300 meter från Vänern med goda transporter till Trollhättan och Göteborg. Tillhörande service som skolor och daghem, samt infrastruktur planeras. Just nu 2019, finns en föreslagen detaljplan för området, men ingen byggnation har startat.

Nybyggen.se listar de pågående byggprojekten av bostadsrätter och tomter som finns i Vänersborg, från flera olika byggbolag, så att du snabbt kan bilda dig en uppfattning om utbudet och inkomma med intresseanmälan till de projekt du finner intressanta. Ju tidigare du anmäler ditt intresse, destor större valmöjligheter har du då försäljningen startar eftersom det är turordning som avgör.

Mest populära städerna