Karlskrona

Karlskrona på den svenska östkusten är präglat av närheten till skärgården i Östersjön. Stadens läge sträcker sig från skog till skärgård och det ger möjligheter till ett rikt friluftsliv med närheten till fina naturliga miljöer. Karlskrona har bland det högsta antalet soldagar för städer i Sverige! Staden i sig är placerad på kobbar och skär vilket gör den till en unik skönhet.

Stadsbyggnationen och planering av boenden utgår från visionen “Karlskrona 2030”. Karlskrona har precis som många svenska kuststäder genomgått varvskrisen, där nu många vattennära områden omvandlas till bland annat bostäder. Strandpromenader och kajstråk blir nya stadsbilder, och för den som gillar båtlivet är Karlskrona en stad med goda förutsättningar.

De närmsta fem åren beräknas ca 2000 bostäder färdigställas för att möta befolkningens behov. Ett av de större stadsutvecklingsprojekten i kommunen är Pottholmen som blir en helt ny stadsdel alldeles nära havet. Det är också ett bra läge med hänsyn till kommunikationer och friluftsliv. Det planeras och byggs 450 nyproduktioner på Pottholmen.

Andra större bostadsprojekt är Barken, Blå Port, Garvaren, Hästö marina och Kilströmskaj.

Hamnen spelar fortsatt stor roll för Karlskronas utveckling. Med linjer till Polen, Baltikum och Ryssland blir karlskrona lite av en port till området kring Östersjön. Näringslivet kan översiktligt sammanfattas till teknik och IT, samt marinteknik. Samarbetet är också nära med Blekinge Tekniska Högskola.

Nybyggen.se sammanställer de byggnadsprojekt vi hittar i Karlskrona kommun, med förhoppningen om att du på ett enkelt sätt kan få en bra överblick av planerade, pågående och klara projekt. Kontakta oss gärna om det är något du saknar. Vi har alltid målsättningen att ha uppdaterad information och projekt på sidan.

Mest populära städerna