Landskrona

Landskrona ligger attraktivt invid havet mitt på den skånska västkusten och i den populära Öresundsregionen. Det är en kommun som växer och vars befolkningsmängd ökar varje år. En av förklaringarna till att kommunen växer är det geografiska läget och det faktum att regionen är en tillväxtregion med mycket goda kommunikationer och pendlingsmöjligheter.

Denna ökande befolkningstillväxt ställer också krav på att det byggs nya bostäder så att kommunen kan expandera. Områden med flera nya bostadsprojekt är exempelvis Norra Borstahusen, Stadskajen Karlslund och Glumslöv. Flera av dessa områden har mycket attraktiva lägen invid havet vilket gör bostäderna eftertraktade. Man rustar också upp den inre stadsmiljön och skapar nya promenadstråk och trevliga och trygga mötesplatser.

Landskronas kommun har direkt närhet till städerna i hela Öresundsregionen med både Malmö, Helsingborg och Köpenhamn som erbjuder gott om arbetsmöjligheter. Kommunikationerna är täta och i regionen finns flera universitet och ett brett näringsliv vilket lockar många att bosätta sig i regionen.

Kollektivtrafiken är välutvecklad och med tåg tar det endast 13 minuter till Helsingborg. Malmö når man på en knapp halvtimma och till Köpenhamn ca en timma. Dessutom ligger Landskrona precis i anslutning till E6 och E20 vilket gör det mycket behändigt att även pendla med bil. Till Helsingborg är det 2,5 mil och hit tar det ca 20 minuter att köra. Ska du till Malmö tar det en dryg halvtimma att köra de fyra milen och Köpenhamn är 8,5 mil bort vilket tar ca en timma att köra med bil. Dessutom finns tre flygplatser i den direkta närheten; Ängelholm Airport, Kastrup Copenhagen Airport samt Malmö Airport.

I Landskrona finns fina möjligheter till ett kvalitativt liv med naturen inpå knuten. Området är rikt på både historia och kultur. Här finns mycket aktiviteter att sysselsätta sig med, möjlighet till olika idrotter och flera alternativ för rekreation.

Mest populära städerna