Ulricehamn

Ulricehamn ligger attraktivt mitt emellan Borås och Jönköping. Riksväg 40 passerar genom staden och gör det enkelt att pendla till de närliggande städerna. Till Borås är det knappt 4 mil och det tar ca 30 minuter att köra med bil. Till Jönköping är det ca 5 mil och tar ca 45 minuter med bil.

Staden har anor från medeltiden och har flera fornnordiska lämningar sedan tiden den var en handelsplats mellan Halland (som då tillhörde Danmark) och Västergötland. Ulricehamn hette från början Bogesund men bytte 1741 namn i syfte att hedra den svenska drottningen Ulrika Eleonora.

Ulricehamn ligger väldigt naturskönt vid sjön Åsunden. Här finns ett stort friluftsområde som heter Lassalyckan. Runt omkring Ulricehamn finns också många fina vandringsleder så för den som uppskattar att bo naturskönt med närhet till friluftsliv är Ulricehamn perfekt.

Ulricehamns kommun upplever att antalet invånare ökat i snabbt takt och har som mål att det i kommunen bor 27 000 personer år 2025. Framförallt planerar Ulricehamns kommun nya bostadsområden i Brunnsbo / Fiskebacken samt i Bronäs. Staden behöver utvecklas och när reningsverket har flyttat ska Brunnsbo / Fiskebacken göras mer attraktiv för bostäder, service, gemensamhetsytor, liv och rörelse. För området kring Bronäs handlar det om att omvandla området från industriområde till ett område med nyproducerade hållbara bostäder. Stadsdelen ska knytas ihop med centrum och gågatan och ambitionen är att ge gott om plats för både gående och cyklister för att invånarna ej ska behöva vara beroende av bil.

Mest populära städerna