Helsingborg

Helsingborgs kommun ökar befolkningsmässigt och kommunen planerar för ökad tillväxt. Tätorten Helsingborg har idag nästan 110 000 invånare. I sin prognos för 2035 planerar kommunen för 175 000 invånare, vilket ställer stora krav på stadsplaneringen, samt utveckling av infrastruktur och service. Flera stora nybyggnadsprojekt planeras och byggs, nybyggen.se hjälper dig hitta och få bra översikt oavsett byggherre och fas i projektet.

Helsingborg är en kuststad med rik historia. Staden ligger på det smalaste stället i Öresund, och har en av världens mest trafikerade färjelinjer till Helsingör. Europavägarna E4 och E20 präglar förbinder Helsingborg med Stockholm, Göteborg och Malmö. Staden är också en betydelse knutpunkt för tågtrafiken med X2000 till Göteborg och Malmö, samt Öresundstågen till Köpenhamn och Göteborg. Staden har egen flygplats med linjer till Bromma och Arlanda.

Helsingborg har flera intressanta områden aktuella för nyproduktioner. Gustavslund har planerad inflyttning 2018 i sina 230 nya bostäder. Området har kedjehus, radhus och flerbostadshus.

Mariastaden har flera olika projekt, och totalt ska drygt 1300 nyproducerade bostäder i olika former uppföras. Byggstart på etapp 2 är planerat till 2017.

I kvarteret Böljan byggs på attraktivt läge med havsutsikt, 50-talet nyproduktioner i bostadsrättsform. Med närhet till vattnet, strandpromenad och mitt i centrum.

En helt ny stadsdel anläggs precis vid vattnet. Oceanhamnen med ca 350 nyproduktioner kommer färdigställas 2019/2020.

I fyra etapper byggs 190 nyproducerade bostadsrätter i projektet Ringstorp. Med utsikt över sundet och närhet till koloniområde blir det fyra nya kvarter på höjden.

Mest populära städerna