Mölndal

Mölndal ligger strax söder om Göteborg och är en del av storgöteborg. Mölndals kommun, i dess nuvarande form, bildades 1971 genom en sammanslagning av tre kommuner – Lindome, Kållered och Mölndal. Mölndal har en mycket fin natur och ett blomstrande näringsliv med flera stora arbetsgivare. Mölndal har dessutom en intressant historia då staden förr var mycket känd för bland annat stora textilfabriker. Idag finns stora industrier såsom Astra Zeneca och SCA etablerade i staden liksom flertalet IT/teknikföretag som sysselsätter många tjänstemän.

Nyproduktionen är stor och nya områden utvecklas kontinuerligt då Mölndal är ett attraktivt ställe att bo på bland annat pga de natursköna omgivningarna liksom närheten till Göteborg. Med spårvagn från Mölndals centrum in till centrala Göteborg tar det endast 10-15 minuter. Från staden kommer man snabbt ut på de de stora lederna E6, E20 samt Söderleden och det är nära anslutning till riksväg 40 som snabbt tar en till Landvetter Flygplats.

I Mölndal har man nära till kommunikation, ett stort utbud av handel, ett sjukhur och ett antal stora vårdcentraler liksom en väl utbyggd service när det kommer till skolor, barnomsorg och äldreomsorg. Det finns också flera populära idrottsanläggningar såsom simhall och ishall.

Några äldre, unika miljöer är också värda att nämna där t ex Gunnebo slott med sina trädgårdar är ett populärt utflyktsmål och ställe för rekreation. Den gamla Kvarnbyn finns bevarad, där Mölndal en gång började byggas. Byn är pittoresk och ligger precis intill Mölndalsfallen. Härifrån stammar även Mölndals namn som ursprungligen kommer från det fornnordiska ordet “mölna” som betyder mala.

Mest populära städerna