Ikano Bostad

Ikano Bostad är en del av Ikano Group, som i sin tur har sina rötter i Ikea. Numer är det en fristående koncern som även består av Ikano Försäkring och Ikano Bank. Verksamheten består i att äga, förvalta, bygga och utveckla bostäder och stadsdelar på ett hållbart sätt.

Som de flesta andra fastighetsutvecklare och producenter av bostäder är aktiviteten störst i de områden som har högst tillväxt.

Intresseanmälan

Intresseanmälan kan du göra inna säljstart, och får då löpande information om nyheter kring projektet.

VIP-koncept

Ikano Förmån ger dig förtur till säljstart. Det kostar inget men kräver “Mina sidor”. Du får erbjudanden och nyhetsbrev.

Trygghetskoncept

Ikano Bostad har ett väl utarbetat trygghetskoncept som är kortfattat beskrivet nedan.

– Tryggt köp – Köp till fast pris, Ikano bostad ställer borgen för inbetalda förskott och insatser.

– Trygg Förening – Ikano bostad starta bostadsrättsföreningen och följer den under första året. Banken som har lånat ut pengar till föreningen är väl insatt i föreningen ekonomi. Dessutom granska föreningens ekonomi av två oberoende intygsgivare från boverket.

– Osålda lägenheter – Ikano bostad köper eventuella osålda bostadsrätter efter tillträde för att föreningen inte skall få sämre intäkter.

– Tillträdesskydd – Du kan få skjuta upp tillträdet i upp till tre månader om du inta kan flytta in i ditt nya hem.

– Besiktning och garantier – Opartisk besiktningsman besiktar bostaden innan tillträdet. När två år har gått görs en garantibesiktning. garantitiden å bostaden är 5 år, men med undantag för vitvaror, blandare och målningsarbete, där är istället 2 års garantitid.

Värt att veta Ikano Bostad – Förutom trygghetskonceptet ovan ingår även följande vid köp genom Ikano Bostad.

– Snickarhjälp i en timme vid inflyttning

– Tilläggsförsäkring för bostadsrätt, som är nödvändigt tillägg till hemförsäkringen.

– Inredningstips gällande till exempel garderober och kök

Hållbarhet

Ikano Bostad promotar främst att man bygger kvadratsmart så att bästa värde får ur priset och storleken på bostaden. Genom extra omsorg i planeringen av nyproduktioner strävar Ikano Bostad efter att kunna erbjuda kvadratsmarta bostäder till bra priser. Det bidrar till bättre hållbarhet. Vidare jobbar man för att minska bilanvändandet genom att ta hänsyn till andra transportsätt.När det kommer till social hållbarhet har Ikano bostad via ikano Akademin en egen utbildningssatsning. Huvudsyftet är att ungdomar mellan 18-25 skall få en hjälp ut i arbetslivet. Utbildningstiden är på mellan 3-5 månader och består av bland annat fastighetsskötsel samt förberedelser för arbetssökande. Framförallt skapas bra förutsättningar för att komma i kontakt med potentiella framtida arbetsgivare.